Севлиево.

От 11.00 часа президентът Румен Радев ще посети Севлиево, където ще участва в церемонията по разширяване на производствения капацитет на завода на "Хитачи Енерджи“ за модерно оборудване за високо напрежение

София.

От 09.30 часа в BAU Academy, бул. Цариградско шосе № 319 ще се проведе  семинар на тема: Състояние и предизвикателства пред пътната инфраструктура в България, организиран от  Българска браншова камара "Пътища".

София.

От 10.00 часа в Гранд Хотел София ще бъде представен проект "SHEERenov – Интегрирани услуги за жилищно обновяване“ – Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Столична община, Клийнтех България, Българо-австрийска консултантска компания, Българска фасилити мениджмънт асоциация, естонската компания EKYL и унгарската фирма GESB работиха активно по проект, свързан с разработването и представянето на интегрирани услуги за жилищно енергийно ефективно обновяване.

София.

От 11.00 часа зам.-кметът на Столичната община с ресор "Екология“ Десислава Билева ще провери дейностите по подмяна на отоплителни тела по проекта  "Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столичната община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи“, финансиран по ОП "Околна среда 2014-2020“.

София.

От 11.00 часа в клуб "Перото“ ще бъде представена нова платформа за комуникация между родители и деца под общото име "Нинджиро“.

София.

От 11.00 часа в хотел "Витоша" ще се проведе пресконференция на Национална Волейболна Лига (НВЛ) по повод партньорството й със спортната телевизия b1b.box.  От новия сезон първенствата "Ефбет Супер Волей", "Купа на България" и "Суперкупа на България" ще бъдат още по-достъпни за феновете на мъжкия волейбол у нас.

София.

От 11.00 часа в Антракт127 ,ул. "Г.С. Раковски“ № 127 ще се проведе пресконфернция   за представяне на резултатите от дейностите по проект "Дуално обучение в България“.

София.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на бившето ръководство на ВМЗ – Сопот, което категорично отхвърля изнесеното от служебния министър Никола Стоянов. Какви са фактите и реалното състояние на най-голямото държавно предприятие у нас.

София.

От 14.00 часа в сградата на МРРБ, министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще даде пресконференция с министъра на икономиката Никола Стоянов на тема незаконното строителство на язовири.

София.

От 14.00 часа в конферентна зала "Едно“, хотел "Рила“, ул. "Цар Калоян“ №6, Сдружение "Ретина България“, Центърът за защита на правата в здравеопазването (ЦЗПЗ) и Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС)  организират  Кръгла маса с представителите на основните заинтересовани страни, формиращи и осъществяващи политиките за хората с редки болести в България или имащи отношение към тяхното състояние.

София.

От 14.00 часа в пресклуба на БТА "Съюз на пенсионерите – 2004 обединени“ организира пресконференция и дискусия на тема "Актуални проблеми на пенсионерите в България".

София.

От 17.00 часа в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий“  ще се състои  представянето на две книги, свързани с делото на Георги Стойков Раковски. Премиерата на фототипните издания "Прозрения за българите. Историография“ на Георги Раковски и "Раковски и балканските народи“ на проф. Веселин Трайков.

Благоевград.

От 18.00 часа в Градска Художествена галерия – Благоевград, ще бъде открита юбилейна обща изложба с творби, дело на благоевградските художници Ангелина Станчева и Румен Дешев ще бъде открита

Бургас.

От 09.30 часа в детска градина "Радост“, Регионалната инспекция по околната среда и водите - Бургас се включва в Европейската седмица на мобилността, съвместно с Областна дирекция на МВР - Бургас с посещение, беседа, игри с детски градини за пътната безопасност.

Варна.

От 11.00 часа в Пресклуба на БТА във Варна, на улица "Плиска“ 13 ще се проведе пресконфереция, която ще бъде представена идеята за създаване на Фестивална академия, като ще могат да се задават въпроси и на инициатора Любомир Кутин.

Видин.

От 09.00 часа в Заседателната зала на Общински съвет – Видин, ще се проведе заседание на Общинския съвет

Видин.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Лайънс клуб Видин. Те ще представят резултатите от приключилия двегодишен проект "България срещу диабета".

Видин.

От 10.00 часа на брега на река "Дунав“ в близост до Пристанище "Видин“ и спортен комплекс "Колодрум“  ще бъдат проведени дейности по спасяване на хора – пасажери в обърнал се кораб в Българския участък на реката.

От 11.00 часа на главен път Е-79 в близост до "Химремонт“ в Южна промишлена зона на гр. Видин  ще се проведат дейности по установяване, локализиране, обезопасяване и транспортиране на незаконно превозвани радиоактивни вещества.

Враца.

От 17.30 часа обща читалня на РБ "Христо Ботев" ще се състои шпредставяне книгата "Магията на говора в с.Зверино, Врачанско" на Ивана Захариева

Враца.

От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се състои инициатиата "Гостилничарката" от Карло Голдони

Добрич.

От 10.00 часа министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев ще открие обновеното и разширено Спешно отделение на МБАЛ – Добрич

Добрич.

От 18.00 часа в Регионална библиотека "Дора Габе“ ще се проведе  концерт на Колегиум "Осанна“ по проект на Младежко сдружение България. "Невидими пространства и форми“, реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата

Ловеч.

От 17.30 часа в Художествена галерия “Проф. Теофан Сокеров " - Ловеч, ул. "Доктор Васил Каракановски" 1, кв. "Вароша“, Ловеч,  ще бъде открита изложбата “Магията на българския килим“

Ловеч.

От 18.00 часа пред Ловчанско читалище "Наука – 1870“, Община Ловеч и федерация "Зелени Балкани“ организират провеждането на "Нощ на прилепите“.

Плевен.

От 16.00 часа в Пресклуба на БТА в Плевен ще се проведе пресконференция с участието на Ивайло Атанасов – председател на НЧ "Съгласие 1869", Христо Павлов – директор на Симфониета Враца, проф. д-р Момчил Георгиев – преподавател в НМА "Панчо Владигеров", главен секретар на БАРОК, Стоян Буюклиев – студент. Поводът е началото на съвместен културен проект на НЧ "Съгласие 1869" и Симфониета Враца, подкрепен от НМА "Панчо Владигеров" и Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК), с който да се дава възможност за изява на млади таланти с бъдеще на голямата сцена. Част от проекта ще е концертът "Гласовете на бъдещето". 

Пловдив.

От 18.00 часа в галерия "Капана", Пловдив (ул. "Райко Даскалов"№29) ще бъде открита изложбата "Различни пространства/ Different Spaces"

Русе.

От 11.00 часа в зала "Свети Георги“ на Областна администрация – Русе ще се проведе извънредно присъствено заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация. То ще бъде водено от областния управител Анатоли Станев, а на него ще бъде разгледан  препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК – Русе за 2023 година. Очакваната сума е от 25 000 лева, което представлява 35% от общия бюджет на организацията. През последните две години вноската е била в размер на 20 000 лева. Последното покачване на вноската бе от 15 000 на 20 000 лева през 2020-а. Евентуалното увеличение на бюджета ще подпомогне за изпълнението на дейностите на Асоциацията по ВиК спрямо закона за водите.

Сливен.

От 11.15 часа в Пресклубът на БТА ще се проведе пресконференция на Районна избирателна комисия - Сливен.

Стара Загора.

От 10.00 часа в  зала "Славейков“ , Община Стара Загора ще се проведе Национална научна конференция "Културно – просветна  и благотворителна дейност на Българската православна църква в периода от Освобождението до средата на XX в.“

Стара Загора.

От 18.00 часа във фоайе първи етаж, РБ "Захарий Княжески“, ще бъде открита изложба живопис на Десислава Борисова. С участието на квартет класическа музика.

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър  ще се играе постановката "Суматоха“  от Йордан Радичков. Втора премиера.

Хасково.

От 11.30 часа в Областна администрация-Хасково ще бъде извършена доставка на печатите за СИК/ПСИК за предстоящие избори за народни представители на 2 октомври 2022 г.

Ямбол.

От 11:50 ч., деца от ОУ "Любен Каравелов“ в Ямбол ще демонстрират как да се предпазим от пътни травми чрез приложно колоездене и оказване на първа помощ. Демонстрацията ще се проведе на велоплощадката в кв. "Хале“. Събитието се провежда в рамките на Дните на безопасността на ROADPOL и Европейския ден без загинали на пътя.

По-рано, от 10:30 ч. в зала ПДП на БЧК-Ямбол, под мотото "Остани жив! Пази живота!“, е предвидена среща, в която ще участват представители на Община Ямбол, СБА, ЦСМП, ОД на МВР, сектор "Пътна полиция“, ОДК-Ямбол, РУО, РЗИ, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, корпоративни партньори и др.

ПРЕДИЗБОРНИ СЪБИТИЯ:

Кюстендил.

От 14.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на на гражданската квота от "Изправи се България"

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани пред магазин "БИЛЛА“ в кв. "Павлово“.

София.

От 9.00 до 14.00 часа ще се проведе Демонстрационно пробно гласуване с машина в Градската градина пред Народен театър "Иван Вазов“.

София.

В 16.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на Лъвов мост, от страната на общинската администрация на район "Сердика“.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Обеля“ на изхода към ж.к. "Обеля“.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на сцената до ресторант "Бъфало“ в ж.к. "Люлин“ (Кооперативния пазар).

Варна.

От 17.00 часа пред шатрата на Изправи се България на Севастопол, пред хотел Черно море в гр. Варна, лидерът на партията и водач на листата в гр. Варна, Мая Манолова ще даде брифинг.