***

Истанбул.

От 11.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде в Истанбул, където ще присъства на Божествената света литургия по повод 130-годишнината от полагането на основния камък на Българската желязна църква "Св. Стефан“.

В 14.00 часа вицепрезидентът ще открие новата учебна година в Българското неделно училище "Св. св. Кирил и Методий“. Планирана е среща с българската общност.

***

София.

Днес от 11.00 до 21.00 часа  в Регионален център за съвременни изкуства "Топлоцентрала“, ще стартира 10 часов маратон на Японските изкуства. Вход свободен 

***

София.

От 11.00 часа до 17.00 часа в Министерството на здравеопазването ще бъде представена изложбата "София: От първия трамвай до последната спирка на метрото“ и акварелни творби на тема културно историческо наследство, нарисувани от арх. Белин Моллов.   

 

***

София.

От 12.00 часа, вляво от Арката пред Александровска болница, до Метростанция "Медицински университет" ще се проведе извънредно раздаване на храна.

***

София.

От 10.00 до 13.400 часа столичани и гостите на града ще могат да се включат в екологичната инициатива "Книги за смет“, като разменят своите пластмасови отпадъци за книги на две локации – паркинга на хипермаркет Kaufland в Младост (ул. "Филип Аврамов“ № 3) и паркинга на Централните хали в София.

 

***

Асеновград.

От 15.00 часа в Етнографската къща ще се проведе среща-разговор, представянето на най-новият образователен проект на Исторически музей-Асеновград , насочен към ученици от прогимназиален и гимназиален курс

***

Благоевград.

От 20.00 часа в зала "Скаптопара“, Ку-ку бенд " ще изнесат  голям концерт в Благоевград . Музикантите ще изпълнят едни от най-големите хитове на бенда.

***

Варна.

От 11.00 часа в Университетска ботаническа градина - Варна ще се проведе XVIII Републикански турнир по конкурипик за купата на Софийски Университет "Св. Климент Охридски“. Събитието е традиционно за Екопарк Варна и привлича състезатели  от цялата страна. Турнирът съвпада със 130 годишният юбилей от създаването на Университетски ботанически градини.

***

Варна.

От 17.30 часа ген. Стефан Янев, председател на КП "Български възход" ще се срещне с варненската общественост и медиите в Юнашкия салон. 

***

Обзор.

От 10.30 часа на стадиона в град Обзор Национален синдикат "Защита“ ще стартира I-вата работническа Спартакиада на синдиката, в която ще участват над 200 работници и служители, които ще се включат в различни видове спорт като: футбол, волейбол, тенис на маса и др.

***

Русе.

От 21:40 часа на площад "Свобода“ в град Русе, ще могат да гледатпостановката "Квазар"