Председателят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров получи наградата на Югоизточноевропейския медицински форум за цялостен принос на БЧК в помощ на българските граждани в ключови и критични моменти, съобщиха от пресцентъра на Българския червен кръст

Признанието към Червения кръст е и за бързите и адекватни действия на екипите на БЧК в първите часове след наводненията на територията на община Карлово през изминалите дни. 

По време на 11-тия международен медицински конгрес на Югоизточноевропейския медицински форум, който се проведе в гр. Пловдив, акад. Григоров посочи,, че Българският Червен кръст е там, където хората имат нужда от подкрепа и в лицето на БЧК винаги ще имат приятел, който веднага ще се отзове. 

Темата на медицинския форум тази година е "Обществено здраве – национални, регионални и европейски приоритети“. Акад. Григоров подчерта, че Българският Червен кръст винаги е работил и занапред ще продължи да отстоява каузата за подобряване качеството и правото на достъп до здравни услуги на всички нуждаещи се.