Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна, близко до средното за месеца, съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев, от НИМХ.

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните температури ще са между 4° и 9°, на отделни места в котловините ще са и по-ниски. В София минималната температура ще е около 5°.

Сутринта на места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но след обяд видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса и намалее. Над планинските райони през целия ден ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°, в София - около 17°.

Сутринта на места по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 14°-16°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще около бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен, по върховете - северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 6°.

В четвъртък в планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево, а на места в равнинната част от страната преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Вятърът ще е от изток-югоизток, ще бъде слаб, в нощните часове ще стихва. Температурите ще са без особена промяна: минимални предимно между 3° и 8°, дневните - между 15° и 20°. През нощта срещу петък от северозапад ще започне увеличение на облачността, отначало висока и средна, в петък през деня и в събота вече ще бъде предимно облачно. Повишава се и вероятността за слаби валежи. В петък вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще се усили и дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса. След временно отслабване на вятъра през нощта срещу събота, в събота през деня ще се обърне от североизток, в Източна България отново ще се усили.