Министерският съвет прие Решение за одобряване на проект на Нота за присъединяване на министъра на отбраната на Франция за участие в Меморандума за разбирателство между МНО на Гърция,  България, Чехия, Румъния, Турция от името на правителството на Република Турция относно изграждането на Център на НАТО за Интегрираната система противовъздушна и противоракетна отбрана (IAMD СОЕ). и проект

С този акт на Правителството се одобрява присъединяването на Френската република към Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна отбрана (IAMD СОЕ).

Участието на Френската република, която е страна с опит и традиции в разработване на концепции, доктрини и иновативни технологии в областта на противовъздушната и противоракетната отбрана ще има висок принос към дейността на IAMD СОЕ, локализиран в Ханя, о. Крит, Република Гърция.

Правителството одобри също така проект на Нота за присъединяване на Министерството на отбраната на Република Северна Македония за участие в Меморандума за разбирателство с останалите страни членки на НАТО относно окомплектоването с личен състав, финансирането, администрирането и поддържането на Щаба на Корпус за бързо развръщане на НАТО - Турция (HQ NRDC-T).