Повдигнати са обвинения на двамата полицаи, станали свидетели на катастрофата със загинали французин. Това стана ясно на брифинг на Софийска градска прокуратура във връзка с ПТП, което завърши със смърт на френски гражданин и участието, което имаха двама полицаи, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Приключено е досъдебното производство срещу двамата полицаи, изготвено е постановление за привличането им в качеството на обвиняеми, предстои внасяне на обвинителен акт в Софийски градски съд. На единият от полицаите са повдигнати 3 обвинения, а на колежката 2 обвинения по наказателния кодекс.

Полицейският служител с инициали Г.М. е привлечен в качеството си на обвиняем за 3 престъпления - подкуп, не е извършил контрол, след като се е установило, че шофьорът е употребил алкохол, и не е указал помощ на лицата, които са пострадали при катастрофата.

Вторият полицейски служител с инициали Л.Г. е привлечен за 2 престъпления - не е осигурил безопасност на участниците в движението по пътищата и не е указал помощ на 4-те лица, които са пострадали при ПТП. 

Във връзка с катастрофата е назначена комплексна автотехническа, видеотехническа и съдебномедицинска експертиза на пострадалите лица. Издадена е европейска заповед за разследване, която е изпратена до Франция, тъй като  пострадалата френска гражданка е излязла от кома и се е прибрала във Франция, но там също е настанена в лечебно заведение. Наблюдаващият прокурор иска тя да бъде разпитана в качеството си на пострадал и да се предоставят всички медицински документи, които са получени във Франция.

Двамата полицаи са отстранени от длъжност. Наложена им е мярка "подписка".