В сигнал до КЗП потребител подробно описва неприятната случка, която е преживял поръчвайки стоки от голяма търговска верига чрез фирма за доставки. Хранителните продукти били на стойност над 100 лв.:

"Първоначалното посочено време за доставка изтече, добавиха нови 10 мин. да чакам, като ми изпратиха съобщение, че не могат да намерят куриер (!?!?). Минаха още 20 мин. в търсене на куриер, след което ми изпратиха следващо съобщение, в което ми обясняват, че куриерът току-що пристигнал в обекта и предстои да вземе поръчката ми, обаче това се оказа абсолютна лъжа и измама, защото изминаха още 40 мин., през които статусът на поръчката не помръдна, и пишеше, че в момента куриерът взима поръчката, не знам кой куриер взима поръчка в продължение на 40 мин". Сигналът е до платформата Helpbook.info, цитиран от Dnes.bg.

След близо час чакане авторът на сигнала решил да отмени поръчката, като се обадил по телефона на оператор от куриерската фирма. За голяма негова изненада му било отговорено, че това може да стане само чрез онлайн платформата. При поискване отсрещната страна да се представи такова не последвало, а било инсценирано разпадане на връзката.

"В допълнение искам да кажа също, че съм имала случаи, в които доставка от тази компания е пристигала с липсващи продукти, които фигурират в касовата бележка, но по този въпрос не може да се направи нищо, тъй като, ако клиентът не е прегледал детайлно съдържанието на пликовете, които приема от куриера, в момента на самата доставка, то тогава въпросните липси са недоказуеми, но предвид, че винаги поръчвам около 50 артикула за около 100 лв. не е малко вероятно някой от доставчиците да "щипне" едни чери домати например - както ми се случи при една от доставките.".

Друг наш потребител се оплака от безобразно отношение на служител от Български пощи. След зададен от него въпрос служебното лице е започнало да повишава рязко тон, показвайки тотална некомпетентност. Било подадена грешна информация относно пратка, поради което последвали редица проблеми.

"Държанието и тонът й бяха неприемливи и беше споменато и от други клиенти, които я помолиха да спре да крещи на клиенти. Случва се на 23 февруари към 6 и 30. Жената не беше съгласна да изслушва въпроси, не спря да вика по мен и да се защитава, че не е длъжна да знае нищо и няма как да помогне", пише в сигнала.

Получихме писмо с входящ номер от институцията и очакваме компетентно решение по случая.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.