Темата за чистотата в кухнята и правилното използване на консумативите, далеч не е нещо, което "зачесваме" за първи път. Правилното хранене и хигиената на помещението, в което го приготвяме е от първостепенно значение.

Как да чистим мазни петна и загорели съдове, как да мием и приготвяме плодовете и зеленчуците са много от темите, които засягаме в Blagoevgrad24.bg

Говорили сме си и за домакинската гъба и колко пъти е правилно тя да бъде подменяна.

Често, след продължителна употреба, домакинските гъби и други средства за почистване натрупват значително количество мръсотия и частици, които могат да доведат до развитие на лоши бактерии и микроорганизми.

Съгласни сме с всички тези констатации, но не трябва ли всеки сам да вземе решение – кога да подмени гъбата на мивката?!

Читател на Blagoevgrad24.bg подаде сигнал към нас, касаещ именно домакинските гъби.

Жената е възмутена от този продукт, продаван като лична марка в една от големите ни търговски вериги /виж галерията/. Домакинските гъби са в пакет от 6 броя, но "животът" на всяка една не е по-дълъг от 3-5 дена. След това, въпросната гъба се сбръчква, започва да се рони и отделя малки парченца, което далеч не е препоръчително да попада в измитата посуда.

Без да заемаме страна, ще кажем, че може краткият живот да ни подтиква да бъдем по-прецизни, но от друга старна не можем да не отбележим, че купувайки нещо "6 в пакет" си мислиш, че си се запасил за по-дълго време.