Пострадалият турист в Рила е контактен, тече акция по свалянето му от планината. Това съобщи за Агенция "Фокус“ Кирил Чолков, ръководител на планинския спасителен отряд в Дупница. Спасителите са стигнали до туриста. Той е стабилизиран, контактен е в момента се сваля от планината с цел да бъде транспортиран до лечебно заведение.

Мъжът е с два счупени крака и с други наранявания. По първоначална информация той се е подхлъзнал и е паднал от голяма височина.

Акцията на планинските спасители ще продължи до предаването на пострадалия на екип на "Спешна помощ“.

Акцията по по издирването на изчезналия турист в Пирин Пламен Христов ще продължи и в утрешния ден. Това заявиха от ПСС за Агенция "Фокус".

Досега търсенето не е пожънало успех, като е прекратено за през нощта. Утре от 6 часа сутринта акцията ще бъде възстановена.

В издирването са били включени и дронове. Обходена е голяма част от периметъра под връх Вихрен, откъдето последно Пламен Христов се е обадил.

Припомняме, че 69-годишният мъж изчезна в понеделник следобед, когато за последен път близките му са се свързали с него и са подали сигнал.