Днес изтича срокът, в който избирателите, чийто постоянен и настоящ адрес са на различни места, могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес. Решението е публикувано в хронограма на ЦИК във връзка с предстоящите парламентарни избори на 2 април. 

Искането се прави писмено до кмета на общината, района, кметството или до кметския наместник и съдържа единния граждански номер на избирателя, вида и номера на документа му за самоличност и подпис или чрез електронно заявление през интернет страницата на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

След вписване на избирател в избирателния списък по настоящ адрес не може да му се издава удостоверение за гласуване на друго място.

Днес изтича и срокът за подаване на заявления от хората с трайни увреждания за гласуване с подвижна избирателна кутия. Гражданите трябва да заявят желанието си в писмена форма чрез заявление по образец или чрез електронно заявление през интернет страницата на общините по постоянния им адрес или по настоящия им адрес.