Българско-турската търговско-индустриална камара бе домакин на посещението на Н. Пр. Ангел Чолаков, извънреден и пълномощен посланик на България в Турция, съобщиха от пресцентъра. По време на визитата, състояла се на 2 ноември 2022 г., посланикът бе придружен от Светослав Кирков, икономически съветник в посолството на България в Анкара.

На работен обяд в Шумен Бурхан Немутлу, председател на Управителния съвет на БТТИК и Фикрет Индже, основател и почетен председател на Камарата представиха дейността, структурата и основните задачи, които решава организацията.

На срещата присъстваха водещи представители на бизнеса, сред които Фикрет Кузуджу, съсобственик на "Алкомет“ АД, Бранимир Младенов, изпълнителен директор на "Сартен България“ ООД, Съдкъ Ремзи, генерален мениджър на "Енпай Трансформър Компонентс България“ ЕООД, Мудин Ниязи, административен мениджър на "Сарк България“ АД, Ахмед Ахмедов, финансов мениджър на "Камбро Озай БГ“ ЕООД, Неджметин Арман, генерален мениджър и регионален директор на "Дюра Тайлс БГ“ АД, Сейхан Якупоглу, собственик на "Клас Гъда“, както и Емрах Сазак и Менент Шукриева от БТТИК. Представителите на бизнеса разказаха за дейността и продукцията на компаниите, както и за бъдещите си инвестиционни планове.

Бизнесът и представителите на българската дипломатическа мисия обсъдиха актуалните икономически проблеми, както възможностите за сътрудничество и развитието на търговските и икономически връзки между двете страни.

Визитата продължи с посещение в новия офис на Камарата в Шумен. Тук бе договорено осъществяването на различни инициативни, които ще допринесат за търговския и туристически обмен между страните.

Председателят на Управителния съвет на БТТИК поднесе плакет на посланик Чолаков в знак на благодарност за осъществената среща и договореното сътрудничество. От своя страна посланик Чолаков подари на Бурхан Немутлу глобус с пожелание за разрастване на дейността на Камарата.

След срещата в Камарата посланик Чолаков посети производствените мощности в "Алкомет“ АД.