Кралица Елизабет II служи на страната си седем десетилетия по един изключително впечатляващ начин. Това каза за Агенция "Фокус" посланикът на България в Лондон Марин Райков.

"Обстановката във Великобритания е тъжна и градът е притихнал, защото за всеки е очевидно, че е краят на една епоха. В огромната си част британците не са познавали друг монарх освен Елизабет II и усещането за една съществена промяна в техния живот е много силно. Предвид нейната възраст са правени опити за подготовка на обществеността за този момент. Той не идва като някаква шокираща изненада, но независимо от това за повечето хора тази загуба е много тежка. По всяка вероятност в следващите дни ще бъдем свидетели на една всеобща скръб", каза Марин Райков. 

Посланникът ни в Обединеното кралство очаква съответните препоръки и информация за протокола, който дипломатическата ни мисия ще трябва да следва. 

"Очевидно е, че този протокол, който в предварителен порядък вече циркулира в медиите, който 10-дневен протокол, ще предполага всеки да се впише в съответното място, което му е отредено", заяви Райков.

Нели СТАВРЕВА