Проф.Николай Габровски няма да успее да изреже туморите в родната политика, очевидно ГЕРБ няма да събере доста подкрепа за реализирането на първия мандат. Това каза в предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“ политологът Калоян Методиев. По думите му, този ход е част от опитите на ГЕРБ да излезе от изолация. Ситуацията в България е непредвидима, но този опит все пак е заявка, че се търси надпартиен човек и консенсусна фигура, каза още Методиев. Очевидно е, че Борисов търси варианти.

По думите на политолога, асоциацията на Борисов от вчера с Меси е била ловка маневра да се отклони вниманието от реалната кандидатура днес.

Калоян Методиев каза още, че разклащането на партийната система у нас се дължи на политическия инженеринг на президентската институция, която работи последователно и методично за създаване на политически проекти и унищожаването им. "Днес имаме историческо признание на Румен Радев, че миналата година, по същото време, е създал политическата партия "Продължаваме промяната". Според политолога, не може действащ президент да си прави политическа партия. И той трябва да отговори дали е ползвал олигарси и нарушил ли е принципът на над партийност на институцията, която представлява. Факт са продължаващите усилия на действащия президент да се тласка държавата и политическата система в перманентна криза и да се използва властта чрез служебни кабинети, войната на президента е факт. Тази концентрация на власт е изключително опасна за страната ни, смята политологът Калоян Методиев. 

Цоня СЪБЧЕВА