Нима президентът иска да се реанимира модел на управление, който съществуваше преди – на ГЕРБ и ДПС? Това попита политологът Борислав Ангелов в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ за служебното правителство, назначено от държавния глава.

По думите му се вижда много бърза форма на реваншизъм. "Много е странна, тъй като става въпрос за махане на кадри и на БСП, "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“. А всички знаем, че миналата година благодарение на тези три формации и тяхната подкрепа той стана президент. Въпросът е защо го прави това в момента и какво се случва“, каза политологът.

"Върви един процес на изчегъртване, да го кажем по-кратко и по-разбираемо. И аз видях нещо изключително интересно още в самото начало, когато беше обявен съставът на правителството в понеделник на обяд – как реагираха колеги политолози, социолози и журналисти във "Фейсбук“ статуси – определиха правителството като анти-БСП и анти-Нинова. Ние никога не сме имали такава квалификация на служебно правителство с този мащаб на действие, с който те действат. Аз се опитах да намеря в миналото аналогия – такива действия не направи Близнашки след управлението на Орешарски, толкова бързо и толкова мащабно. Подобни действия даже не съм срещал, а съм разпитвал хора, по времето на Софиянски“, обясни той.

Милослава АНГЕЛОВА