Вчера станаха ясни министрите в проектокабинета "Денков - Габриел". Какво можем да прочетем в състава на предложеното правителството. 

Според политологът Димитър Ганев е малко вероятно вторият мандат да не се осъществи. "Отговорността ще се носи от ПП-ДБ, ГЕРБ остават в позиция, че ако нещата не тръгнат, биха могли по-лесно да се измъкнат от тази ситуация", коментира Ганев пред NOVA. 

И допълни: "Общият профил е експертен кабинет", като по думите му това е бил и единственият начин за постигантето на някакво споразумение дали с ПП-ДБ, дали с ДПС и БСП. "Това е опит да се скрие коалицията им, която не изглежда по традиционен начин", заяви още политологът.

По думите му след записите, които пусна вече бившият депутат от "Продължаваме промяната-Демократична България" Радостин Василев, ГЕРБ са в по-изгодна позиция.

Относно състава на правителството Ганев коментира: "Имаше настояване от ГЕРБ да няма политически лица в кабинета, но явно Асен Василев е бил точката, от която ПП не може да отстъпи".

"Ако една от първите две формации, постигне слаб резултат на местните избори, това ще постави коалицията под много сериозен натиск", категоричен е политологът.