КЕВР одобри цена 297,89 лв ./МВтЧ от 1 август. Увеличението е с 60 %. За сметка на това средният осигурителен доход на българина за юни 2022 г. е 1276,13 лв. по данни на Национален статистически институт (НСИ). Това съобщиха от пресцентъра на "Възраждане".

На фона на това, преговорите с "Газпром" са на нивото, на което ги завеща правителството на четворната коалиция на Кирил Петков. За пореден месец потребителите на газ отново са в неведение и в невъзможност да планират разходите си.

За бизнеса в България непредвидимостта е огромен проблем и с право ежедневно излиза с остри реакции спрямо управлението на газовата криза. За все по-обедняващите битови потребители тази несигурност поражда страх от неизвестността, ще могат ли да си платят сметката през зимата, ще могат ли да стоплят себе си и децата си в най-студения сезон.

Въпросът защо други страни-членки на Европейския съюз като Унгария и Гърция получават цена 2-3 пъти по-ниска от тази, на която го получаваме в България, не получава отговор от имащите власт. Междувременно "Булгаргаз" ще бъде подпомогнат и с 800 млн. лв. държавен заем.

Очевидно е, че всеки българин ще плати сметката за решенията на зависимите политици от 47-то Народно събрание и най-вече от доскоро управляващата проамериканска четворна коалиция. Вече знаем отговора на въпроса, зададен при обсъждането на санкциите към Руската Федерация от единствената независима политическа организация в 47-то Народно събрание.

Още през февруари 2022 г. ние от "Възраждане“ поставихме на първо място националния ни интерес и се противопоставихме на санкциите, защото още тогава предупредихме, че ще имаме газова криза. Така както днес предупреждаваме, че ще имаме криза с тока и петрола, ако продължава да се държи същия курс в българската политика.

Тя днес поставя "евроатлантическия" общностен интерес пред този на българския народ и лекомислено отрича факта, че поставя оцеляването на българския народ под заплаха. Към днешна дата сме изправени пред огромния риск от 40% недостиг на газ от заявеното количество за потребление. Нямаме и уверения, че няма да плащаме санкции за газа, който в момента не получаваме по договора с "Газпром". Стои възможността, по клаузата "take or pay“, да платим количествата, които не сме взели директно.

Ясно е кой ни изправи пред тези рискове и кой взе решението на 13.04.2022 г. на оперативното съвещание на Министерски съвет, което доведе до спирането на доставките от "Газпром“ за България.

Всеизвестно е, че настоящата криза с газовите доставки е по вина на Кирил Петков, но и по вина на министри, чиито имена не се съобщават, а не по вина на "Газпром“ както се опитва да ни убеди правителствената американска пропаганда.

В така създалата се ситуация единствената политическа сила, която може да реши проблема с газовата криза, е "Възраждане“.

Като единствената българска политическа организация, която поставя на първо място българския национален интерес, ние можем да преговаряме на изток и на запад и да установяваме партньорства без зависимости.

В тази посока "Възраждане“ е единствената независима българска политическа организация, която може да преговаря с Руската Федерация за разрешаване на кризата с газа и която да нормализира отношенията с традиционно близката до нас държава.

Ако българите дадат доверието си на "Възраждане“ на предстоящите предсрочни парламентарни избори, първият проблем за решаване пред нас ще е този. Решението е "Възраждане“ - единствената независима от чуждо влияние политическа организация в България