Полицейските структури на България и РСМ работят много добре, стана ясно от думите на министър Демерджиев в коментар от резултатите от срещата с колегата си от РСМ  Оливер Спасовски, информира пресцентърът на МВР.



По време на срещата двамата министри обсъдиха и редица въпроси, пряко свързани различните направления на полицейска дейност – противодействието на нелегалната миграция, борбата с организираната престъпност, добрата комуникация и взаимодействие между професионалните ръководства на двете министерства.

"С тези набелязани мерки и действия традиционно добрите отношения между двете министерства ще се развият още повече", отбеляза Иван Демерджиев.

"Нашата среща е доказателство за  отличното взаимодействие между полицейските структури на България и РСМ. Потвърдихме ангажимента си за двустранно оперативно сътрудничество в посока на противодействие на всички аспекти на организираната престъпност", посочи министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски. Той припомни, че постигнатото взаимодействие бе доказано на практика и при проведените миналата година съвместни учения в София и Охрид.

"Бъдещето на двете държави е свързано с Европа. България е член на ЕС, а Република Северна Македония е кандидат и върви уверено по този път. Езикът на омразата не е пътят към Европа. В днешния разговор се убедихме взаимно с колегата Спасовски, че страните ни споделят европейските ценности. Те са нашият път и ние сме длъжни да обезпечим стабилност и сигурност не само в региона. Длъжни сме и можем да дадем стабилност и сигурност за цяла Европа, стабилизирайки отношенията си в нашия регион", заяви още Демерджиев.