Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, малко по-ниско от средното за месеца.

До полунощ валежите ще спрат, а облачността над много райони ще намалее. Утре ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни около и след обяд. На места, главно в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Без валежи ще остане покрай Дунав. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 23°. 

Над планините от Западна и Централна България около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб вятър, предимно от югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с по-значителни увеличения на облачността и на отделни места, главно по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 4 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 15 мин. Луната в София изгрява в 3 ч. и 16 мин. и залязва в 17 ч. и 29 мин. Фаза на луната: четири дни след последна четвърт.