Почина енергийният експерт Васко Начев. Това съобщи бившият посланик на България в Русия и дипломат Илиян Василев в социалните мрежи.

"С огромна горест ви съобщавам че моят изключителен приятел и другар Васко Начев почина! В мислите и молитвите си съм с със Цветомила и децата му. Бог да го прости. И в другия свят ще бъдем заедно. Благодаря ти, Васко." 

Васко Начев бе енергиен специалист с богат професионален опит. Работеше като съветник по изследване и рандеман на петрол и газ в Близкия Изток, Египет, Казахстан, Индонезия. Един от най-известните български анализатори на петролните пазари. Автор е на множество статии и анализи за нефтения и газов сектор както у нас, така и в международен план.

Последният му пост във фейсбук бе тази сутрин гласи:

Въпреки натовареността си в предизборната надпревара от Възраждане обмислят, дали да не организират всенароден митинг/протест срещу руснаците, решили да емигрират от Русия?

Последното му участие в ефира на "Фокус" е преди дни, когато взе участие във вечерния блок "Това е България" - Васко Начев: Предишното правителство договори да получим газ сега и през октомври

"Фокус" изказва съболезнования на близките му.