По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор мъж за измама. Това предадоха от пресцентъра на СРП.

На 27.11.2020 г. около 18,50 ч. в офис на бул. "Александър Стамболийски“ в гр. София, обвиняемият А.М. въвел в заблуждение продавач консултант, като я помолил да му уедри пари и я заблудил, че й предоставя 74 банкноти с номинал 5 лева в размер на 370 лева, а всъщност й дал само 46 от тях – сума в размер на 230 лева. Така причинил на М.Г. имотна вреда в размер на 140 лева. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като А.М. е осъждан ефективно на "лишаване от свобода“ за идентични престъпления.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 211, пр.2, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1 б. "а“ и б. "б“ от НК . В хода на разследването са събрани доказателства за виновността на лицето.

А.М. е признал вината си и след одобрено от Софийски районен съд споразумение на подсъдимия е наложено наказание "лишаване от свобода“ за срок от 2 години, при първоначален "строг“ режим.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.