По искане на Софийска районна прокуратура, Софийски районен съд задържа под стража 19-годишен младеж, привлечен към наказателна отговорност, за шофиране след употреба на алкохол и наркотици и причиняване на катастрофа с пострадали, съобщават от Софийска районна прокуратура.

На 22.07.2022 г. около 23,50 часа в гр. София, при излизане от кръговото кръстовище "4-ти километър“, обвиняемият А.П. нарушил правилата за движение по пътищата като несъобразил скоростта на движение, изгубил контрол над управлявания от него автомобила и реализирал пътнотранспортно произшествие. По непредпазливост е причинил средна телесна повреда на четири лица. След направени тест с "Дрегер 7510“ и "Дръг тест“ , е установено, че А.П. е шофирал с 1,03 промила алкохол в издишания въздух и след употреба на кокаин и амфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.3, пр.1, пр.2 и пр.3, а. "А“, пр. 2, вр. чл. 343, ал. 1, б. "Б“, вр. чл. 342, ал.1, пр.3 от НК.

А.П. беше задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление и постанови най-тежката мярка за неотклонение спрямо него – "задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.