34-годишен мъж от Разград е задържан при полицейска операция за противодействие на уличното разпространение на дрога, съобщават от ОДМВР - Разград.

Наркотиците са открити около 17.00 часа на 17 октомври при претърсвания на автомобила му и жилището в град Разград. В колата, марка "Мерцедес“, са намерени над 33 грама зелена тревиста маса, която при тестване реагира на канабис.

Открити са и 1,60 грама кристали, реагиращи на амфетамин. В жилището в Разград, обитавано от криминално проявения и осъждан мъж, е намерен друг вид дрога – т.нар. "чай“. В хода на разследването са събрани данни, че мъжът пласира наркотични вещества на територията на Разградска област. Като веществени доказателства от дома му са иззети везни и други вещи, съотносими към престъпната дейност.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 А, ал.2, т.4 от НК. Работата по документирането на дейността, свързана с притежание и разпространение на дрога в условията на опасен рецидив продължава под ръководството на Окръжна прокуратура. Предстои на лицето да бъде взета постоянна мярка "задържане под стража“, се казва в прессъобщението.