Той не веднъж е влизал в ролята на Левски. Зрителите го познават добре от театъра и киното. Но сега излиза и на политическата арена. Актьорът Веселин Плачков е кандидат за депутат в листите на една от новите формации, които ще се явят на предсрочния вот на 2-ри април – коалицията "Заедно" на Ива Митева и Любомир Каримански.

"Аз никога не съм спирал да имам гражданска позиция. Целта не е да вляза в политиката, тя е навлязла в живота ни и тя се занимава с нас и ние се занимаваме с нея. През последните две години няма политика, а за театър и цирк – не мога да ги нарека по никакъв начин. Защото театърът е много отговорно и сложно изкуство. То се прави по много труден начин и оставя дълги последствия в душите на хората. Политиката не се занимава с душата на хората, а напоследък се занимава със самата себе си". Така в ефира на NOVA актьорът обясни решението си да се бори за място в 49-я парламент.

Той беше категоричен, че целта му не е да става депутат. "Аз не искам да ставам депутат. Искам, ако мога да бъда полезен на хората. Винаги съм заставал зад хора. Не разбирам от идеи - леви, десни, не съм експерт. Вярвам на хора. Ако някой ми гласува доверие, ще съм благодарен и ще направя всичко, което мога", категоричен е той.