Ще се опитам да стъпя на успеха на първата и на втората си книга, и на цялата популярност, която направих с тях навън, за да мога да разкажа историята на България. В България трябва да имаме дигитални библиотеки, и всяка една книга, която се издава в България, да се предоставя на Националната библиотека. Това каза в актуалното студио "Важните говорят" на Радио "Фокус" първият български писател, който с дебютния си роман "Ако срещнеш Буда, убий го!" влезе в Топ 20 по продажби на "Амазон", Илиян Кузманов.

"Не съм превърнал писането в професия, да бъда честен, хоби ми е. Мисля, че не трябва да позволяваме литературата в България да я вкарваме във формата на нещо, което е професия, и нещо, което можем да изкараме едни пари от него", посочи писателят.

Той сподели, че третата книга, която правя, е един проект, който е съвместно с Българската академия на науките.

Илиян Кузманов се надява целият този шум да не изиграе някаква лоша шега на Христо Грозев, защото в крайна сметка той е професионалист в нещата, които прави, и в крайна сметка ние сме във война и мисли, че се преекспонира в българските медии и в българската страна история за човек, който явно доста добре си върши работата.