Категорично против съм връщането на хартиената бюлетина. Това каза в ефира на БНТ евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов, който е и член на Националния съвет на БСП.

Според него аргументът, че никоя европейска страна не гласува само машинно, не е състоятелен, заради търговията с гласове у нас и големия дял невалидни бюлетини при гласуването на хартия. Витанов изтъкна, че дискусията, която се води в парламента, е далеч от проблемите на хората.

"Трябва да гласуваме само с машини, защото - в Европа не гласували само с машини, ама там нямат 10% невалидни бюлетини и никой не си продава гласа за 20 евро. Дискусията за флашките е несъстоятелна и, аз мога да говоря от името на БСП, сякаш ръководството на БСП си търси оправдание за изборите 2 месеца по-късно. Не мога да приема, че са били фалшифицирани изборите, не за друго, ами за това - как така фалшифицираш изборите и ги подаряваш на ГЕРБ?Ако някой в БСП си мисли, че с третия мандат може да си прави замаскирана коалиция с ГЕРБ, повярвайте ми, "Позитано" ще му се стори тесен", коментира той.