Очевидно програмата на Народното събрание се нарежда спрямо дневния ред на обществото. Виждаме, че през последните години войната по пътищата отнема много човешки животи. Очевидно НС не предприема действия това да се прекрати. Това каза депутатът от “Възраждане" Петър Петров, предаде репортер на "Фокус".

"Едва днес ние чухме, че се прави опит да бъдат разгледани част от внесените законопроекти. Ние от “Възраждане" виждаме, че депутатите не забелязват законодателните промени в НК, които внасяме и касаят завишаване на санкциите и ефективна борба с т.нар. “убийци на пътя".

Макар и останалата част от народните представители да се правят, че законопроектът на “Възраждане" не съществува, държа да отбележа, че за пореден път внасяме законопроект, който засяга убийствата по пътя".

В момента се дават наказания, които са неадекватни, защото в обществото битува съмнението, че няма справедливи наказания, смята Петров.

"Трябва да чуем призивите на обществото да завишим наказанията. Друго наше предложение е да се отнемат МПС-та на пияни и дрогирани шофьори или такива, които шофират с много висока скорост, или нямат книжка", добави Петър Петров.