"Изборът винаги е бил от една страна "Възраждане“ със своя евроскептицизъм и консерватизъм и от другата страна цялата евроатлантическа група. Изборите ще бъдат и по-тежки за провеждане, защото се върна хартиената бюлетина, съставянето на протоколите ще е трудно. Това ще утежни организацията, провеждането и отчитането на резултатите от изборите, за което и партиите трябва да следят!

Така отговори Петър Петров от "Възраждане“  на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита: "Bye-bye, 48 НС ! Hello, избори – Как ще протекат тези избори??“.

Петър Петров изрази увереност, че от "Възраждане“ ще успеят да съберат необходимите подписи за свикване на референдум за запазване на българския лев. "Има ли провокатори?“, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че има и това са всички либерални, евроатлантически медии, които всеки ден пускат в най-гледаното време едностранчиви позиции в подкрепа на еврозоната и критикуват българите, които защитават обратната позиция! "Трябва единствено да се отразява обективно, че има такава подписка и дотам! Нека хората сами да решат искат ли да има референдум. И ако той се проведе, тогава вече тези евроатлантически либерални медии би следвало да изразят своята позиция! Но те не желаят българските граждани да бъдат питани!“, категоричен бе Петров.

Петър Петров увери, че "Възраждане“ ще продължи борбата си за осветяване на финансираните от чужбина български медии и ще внесе същия законопроект в следващия парламент, даже ще го направи по-прецизен и да извади наяве тези зависимости. Той беше категоричен: "Считам, че е редно българските граждани да знаят кои са тези чуждестранни агенти, които в медийната среда непрекъснато ги облъчват с една позиция с цел да променят тяхното мнение и да ги направят апатични, конкретно към подписката, ако трябва към това да се върнем!“

Гостът коментира и съдебната реформа, като припомни, че от "Възраждане“ са внесли предложения за промени в Закона за съдебната власт и в НПК, които са били приети на първо четене с голямо мнозинство в 48 НС. Тази дейност ще продължат и в следващия парламент. "Но това не се прави лично заради Иван Гешев, нали?“, попита Беновска. Петров отговори: "Разбира се! Винаги съм казвал, че "Възраждане“ не води предизборни личностни кампании, както правят доносниците от "Доносническа България“, пардон, "Демократична България“ и техните производни ПП! Ние внасяме законопроекти, които се променят. Защото например законопроектът за съдебна реформа в НПК на ДБ не бе приет на първо четене!“.

Водещата отбеляза, че от "Възраждане“ са благодарили на Бойко Рашков, който е подкрепил законопроекта им и е изнесъл 25 минутна лекция защо той е добър. Петър Петров заяви: "Цялата парламентарна група на ПП, не че бяха останали много, гласуваха против нашето предложение, в контраст с Бойко Рашков! Не мога да си обясня тези хора, говорят, че искат съдебна реформа, а два пъти я саботираха! Веднъж като провалиха кворума миналия четвъртък, когато се гледаше техния законопроект. От 53 депутати бяха 25, на собствения им НПК! И лидерите им ги нямаше!“.

На въпроса какви са най-важните приоритети пред следващото Народно събрание, Петров отговори, че е много важно да се предоговори ПВУ в частта енергетика и да спасим въглищните си централи. Той се съгласи, че трябва да има по-широко участие в преговорния екип. Много важни тези за "Възраждане“ са борбата с демографската криза и повишаването на доходите. В последния ден на 48 НС е била повишена минималната работна заплата, но трябва да се помисли и за подпомагане на самоосигуряващите се лица. Петров подчерта, че трябва да се реформират регулаторните органи, като КЗК и КЗП, за да започнат да работят ефективно в полза на гражданите.