Не мога да се отърва от усещането, че родните ни избраници ни се подиграват, шегуват се с нас, а ние приемаме тяхното поведение твърде сериозно. Това заяви  председателят на "Консервативно обединение на десницата“ д-р Петър Москов.

"Когато номинираш човек като Габровски и едновременно с това обговаряш сутрин студиата с това дали Борисов е като Меси, или Меси е като Борисов, това е нелепо, защото в рода Габровски няма футболисти, те са други хора. Когато създаваш публичен контекст, номиниран от Меси, Моци и Гонзо – не правиш нищо друго от това да създадеш карикатурна рамка на целия процес по номинацията на един изключително достоен човек“, добави той пред bTV.

Според Москов номинацията на безспорен авторитет като Николай Габровски е възможност за всички и за номиниращите го и за тези, при които ще отиде, за да търси подкрепа за собствената си номинация да излязат от капаните, в които сами са влезли.

"Ако се обърна към другите юнаци от "Демократична България“, които в лицето на Атанасов, казаха, че номинацията на проф. Габровски била намигане към БСП, трябва да си много изтрещял. След като си направил така, че "червеният президент“ да бъде президент втори път и след като си се навел и си се хванал за парното, за да се коалираш с БСП, да обвиняваш Габровски в това, че е намигал на някого“, добави той.