Решението за България е обединено, силно дясно управление, за да ни изведе от орбитата на Кремъл, да премахне социализма и корупционните му метастази в икономиката и да защити християнските и семейни ценности

 Единственото истинско, значимо разделение в политиката е ляво и дясно. Това заяви лидерът на пп КОД д-р Петър Москов, съобщиха от партията

"Защото политиката предоставя два вида решения на всички обществени проблеми и ситуации и тези решения могат да бъдат леви или десни. Всички останали опити за поставяне на мними граници и “червени линии" - нови и стари, развиващи се и изоставащи, статукво и промяна, са само опит да се заблуди гласоподавателя.

Опитът на българските политици вече 30 години да избягат от политическите идеологии и да създадат хаос от “няма ляво, няма дясно" е опит да се скрие фактът, че всички, които се изреждат във властта са все срамежливи наследници на БКП, които се мъчат да скрият връзката си с комунистическата върхушка и с ДС. През всички тези години десницата беше методично мачкана и унищожавана, за да не се допусне да се формира истинско силно дясно управление, което да приеме закон за дълбока лустрация и да изведе България по пътя на истинската демокрация и свободно пазарно развитие.

Лустрацията остава най-важната и спешна задача на десницата у нас.  Решението и на проблема с бедността, и на проблема с енергийната зависимост, и на проблема с политическата контрол от Русия е силно дясно обединение с конкретен дневен ред с три основни цели: категорично излизане от руската орбита на влияние, противопоставяне на социализма в икономиката и обществения живот, защита на християнските и семейните ценности", допълни д-р Москов.