КОД е създадена, за да се бори и отстоява ценностите, в които за съжаление се провали досегашната българска десница - да скъса с руската зависимост, да скъса със социализма, да скъса с посткомунистическия октопод на комунистическата олигархия, който души икономиката ни. Това коментира д-р Петър Москов, водач на листата на "Консервативно обединение на десницата" в 3 МИР - Варна. 

Той посочи, че КОД ще върне в българската политика десните ценности, които бяха изоставени и неглижирани от определящите се като десни партии в парламента - традиционните семейни и християнски ценности и фундамента на производствения капитализъм.

"Това е КОД, това е истинското дясно. И битката на КОД ще принуди парламентарната десница или да се върне при тези десни ценности и да се бори за тях или да се демаскира като фалшива постсоциалистическа имитация на десница.

В българския парламент през последните години доминират левите политики и това грубо нарушава баланса в политическия дебат. Доказателство е и фактът, че БСП имат самочувствието, че през последния мандат, например, когато управляваше в коалиция с уж десни партии, не е взето нито едно дясно политическо решение и това е основната им гордост в сегашната кампания.

Битката на българската и на европейската десница е с два противника. Първата е скъсване със зависимостта от старите постсъветски комунисти и Кремъл, а втората е противопоставяне на новите европейски марксисти. Двете битки трябва да вървят едновременно, Това са двете лица на една и съща монета. Смисълът и отговорността на десницата е да се противопостави на това, защото в противен случай просто ще заменим съветския комунизъм със зелен комунизъм. 

Ролята на КОД в следващия парламент ще е да наруши този ляв и прокремълски дисбаланс, който ни обрича на социализъм и на зависимост от Русия, и да осигури чуваемост за десните и за проевропейските решения. Присъствието на КОД ще принуди всички определящи се като десни или дясноцентристки партии или да застанат на истински десни и антипутиновски позиции или да се признаят за посткомунистически фалшификат. КОД може да е ключът към това в следващия парламент да има истинско дясно мнозинство", казва още д-р Петър Москов.