"Шансове винаги има, но е трудно да се каже колко са големи. Единият вариант е съставяне на нов кабинет с 1-ви или 3-ти мандат, защото 2-ят ще бъде даден на ГЕРБ като втора политическа сила и те вече заявиха, че незабавно ще го върнат.“ Това заяви народният представител от “БСП за България" Петър Кънев в ефира на БТВ-Радио и допълни, че друг вариант е вече в рамките на 1 година да ходим за 4-ти път на парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Ако мандат за съставяне на правителство стигне до нас, то ние категорично ще направим всичко възможно да има кабинет. Това го заяви и Корнелия Нинова. Няколко са основните причини и първата е приемането на бюджета. По всяка вероятност ще имаме сериозни дебати и по темата Северна Македония“, каза още депутатът от левицата.

По думите му по-грозен дебат относно вота на недоверие и с по-невъзпитано поведение едва ли хората досега са виждали, а това според Кънев ще затрудни и диалога в бъдеще. "Много е турболентна ситуацията. При всички случаи ще трябва да се променят някои неща в споразумението“, коментира той относно евентуални бъдещи коалиционни споразумения.

Петър Кънев каза, че България е против вдигане на ветото за Република Северна Македония. "Позицията на БСП е ясна. Това, което е записано в споразумението, все още не е изпълнено и тепърва има да се работи по тази линия“, добави социалистът.

В заключение народният представител от БСП бе категоричен, че БСП не се притеснява от новите политически субекти. "Непрекъснато се появяват нови партии и хората вещаят, че БСП си отива, но както се вижда това не е така“, завърши Петър Кънев.