Благодаря им, че не се направиха, че ги интересува. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в bTV след като депутатите без дебат отхвърли декларацията им, която беше условие за внасяне на правителство с втория мандат.

"Те просто вчера ни казаха: тези основни приоритети, въобще не искаме да ги дискутираме", коментира Петков. Той заяви, че така няма как да се изпълни със съдържание "Съединението прави силата". "Това трябва да е мотото на 2023 г. на здравите сили, на хората, които разбират какви са приоритетите на България", смята той.

Петков заяви, че не го е яд, че БСП не са го подкрепили, защото това е реалността. "БСП уважение към тях, защото те казаха, че няма да ни подкрепят, защото не са съгласни с политиките ни по войната в Украйна", каза Петков.  Той коментира и темата с третия мандат. "Нека видим сега президентът на кого ще го даде. Ние сме готови с абсолютно всеки да говорим за политики", добави съпредседателят на "Продължаваме промяната". Той смята, че "Продължаваме промяната" са свършили основополагаща работа с декларацията си. 

Той коментира и партията на Стефан Янев, като той обърна внимание, че когато го е уволнил като министър на отбраната не е казвал, че войната в Украйна, е война. "Ние от разговор не бягаме. От това, което бягаме, е от задкулисни договорки", подчерта Кирил Петков

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" отговори и на въпрос какви са му отношенията с президента, като обяви, че е имал дълъг разговор в началото на годината и той е бил смислен.  "Кой как те нарича, няма никакъв смисъл", поясни Петков.

Бившият премиер коментира песента на сценаристите на шоумена по адрес на бившата началничка на кабинета на Петков - Лена Бориславова като каза: "Това е човек, който е в свободно падане. Той се провали като шоумен, като политик, свали си собственото правителство, гласувайки с ДПС и ГЕРБ“.

Самата Бориславова заяви, че ще съди екипа на Слави Трифонов заради обидната песен.

"Да замахваш към жена – тя е много силна, няма да ѝ повлияе. Здравите сили в обществото са там. Обществото удари шумен шамар обратно към Слави и му каза – ти ставаш една празна опаковка, която ще отиде в кошчето на историята“, допълни Кирил Петков. Според него "Продължаваме промяната“ се е обединила зад Лена Бориславова.