Отговорността и решението за нечия оставка е на Денков и Габриел. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод скандалите около отстраняването на шефа на "Пирогов" и поисканата оставка на здравния министър, предаде репортер на "Фокус". 

"Здравният министър трябва да бъде изслушан днес в комисия. Ако има някакви забележки, комисията да го вдигне. Всички държавни болници трябва да минат през ясна проверка, защото целият български народ не е доволен от услугата, която се предоставя в много от тези болници", заяви Петков.

"Връщаме се към институционалността, връщаме се към процедурите. Знам, че на много хора им се иска през два телефонни разговори да си решат проблемите, не се случва така и няма да се случва така в България", допълни той.

Той коментира и изявлението на Асен Василев вчера, който изрази позицията, че всеки министър трябва да носи отговорност за политиките, които води:

"Асен Василев, това, което каза, че всеки един министър по принцип трябва да си носи отговорността за действията. Той каза, че ако бюджетът не бъде приет, той ще си подаде оставката. За други оставки не е говорил“, заяви Петков.

"Вчерашното му изявление на Асен Василев беше много ясно. Той говореше за себе си. Опитва се да създаде някаква кризисна ситуация, няма такава", допълни той.

Петков смята, че се правят опити за дестабилизиране на отношенията между управляващото мнозинство и вътре в коалицията. 

"Виждам колегите се опитват да използват – говорих с този по телефона, говорих с онзи по телефона, с този се срещнах, с онзи се срещнах. Нито едно решение не се взима в ПП-ДБ без всички лидери да си финализират крайните решения", смята той.