Единственият начин да влезем в Шенген е, ако в страната ни има отново антикорупционно правителство. Това написа лидерът на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков във Фейсбук, обобщавайки събитията от изминалата седмицата.

"Какво реално се случи тази седмица?

1. Приеха хартиената бюлетина - върна се възможността с мастило да зацапват бюлетините. Вече всички разбраха, че през 2015 невалидните бюлетини са над 400,000, което е повече от всички гласували във Варна, Бургас и Пловдив взети заедно!

2. Махнаха възможността машината да отпечатва машинен протокол. Никаква проверка. Всичко ще се брои ръчно и на тъмно!

3. МИР Чужбина остава неясна идея за далечното бъдеще. Явно ГЕРБ, ДПС и БСП не ги интересуват въобще българите в чужбина.

Стратегия е ясна – статуквото иска избори с подправен вот.", написа Петков.

Лидерът на "Продължаваме Промяната" коментира и събитията във връзка с отказа на Нидерландия България да се присъедини към Шенген. 

"Ако Борисов иска да знае защо няма да влезем в Шенген, отговорът е прост: заради схеми като Капитан Андреево и Росенец. Заради това, че първият законопроект, който внесохме - за КПКОНПИ, не стигна до зала, за сметка на Изборния кодекс. Европейските лидери просто не му вярват. Единственият начин да влезем в Шенген е ако в страната ни има отново антикорупционно правителство.", заяви Петков.

Той заключи в публикацията си, че въпреки загубата на битката за Изборния кодекс, битката за България тепърва започва.

"Има алтернатива! Няма да позволим да откраднат бъдещето на българите. С всеки изминат ден ние добиваме повече опит, а техните игри се изтъркват. Така че е само въпрос на време, България отново да се върне по пътя на справедливостта и просперитета. Заедно можем!", написа бившият премиер в края на своята публикация.