Свидетели сме на започването на една от най-мръсните кампании, която България е имала. Бухалки се извадиха отново. Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в парламента, предаде репортер на "Фокус".

По думите му вчерашните арести в Агенция "Митници" са без обяснения. "Днес изчезва главният секретар на МВР - никой не знае къде е, бил си подал оставката. Калин Стоянов излъга в зала, че в първи момент не знаел какво се случва с него, а информацията, която имаме ние е, че вчера са претърсвали негови офис. Този министър излъга за много неща и показа, че започва много мръсна кампания. Бухалките наистина излизат", посочи Петков.

Запитан дали е упражнявал натиск върху Калин Стоянов да бъде назначен определн зам.-министър, който да следи местните изборите, Петков посочи: Много исках да имаме честен човек начело на щаба на изборите, защото знаех, че това, което се случи, ще се случи - купуване на гласове. Г-н Стоянов има само двама шефове - Борисов и Пеевски. Готов съм да се отида на полиграф с него и заедно да поговорим откъде получава инструкции, кой му се обажда по нощите, дали взима сам решенията, или двамата му шефове му дават наставления всеки ден какво да прави.

"Това е меко казано неуважение към висшия орган на държавна власт. При закрито заседание на Народното събрание е взето решение да бъде изслушан министъра по конкретен въпрос. Той дойде и каза: "Няма да ви кажа". Той отказа да даде всякаква информация, позовавайки се на държавна тайна", разказа Атанасов за изслушването на Калин Стоянов в парламента.

Припомняме, че Стоянов бе привикан, за да обясни на депутатите бил ли е убития Мартин Божанов - Нотариуса сътрудник в МВР. "Това е неизпълнение на служебни задължения и най-малкото - престъпление по член 282 от НК. Ще помислим как да действаме от тук нататък за това арогантно поведение", каза Атанасов. 

По-рано вътрешният министър каза, че Кирил Петков е настоявал конкретен заместник-министър - Кирил Ценкин, да бъде назначен за ръководител на щаба за местните избори, но е отказал.

"Тук възниква въпросът дали не направиха така, че в навечерието на изборите да отстранят точно този главен секретар", допълни ген. Атанасов.