Вече два дни откакто правителството на Борисов и Пеевски управлява и виждаме, че за тези два дни прокуратурата отново е бухалка по два начина - заплашва директно хора като главния секретар, а втория -  изтича сигнали и информация, която не трябва да изтича от прокуратурата към медии. В момента всичките кафяви медии и прокуратурата работят в координация заедно. Започнаха да ни плашат отново, че няма пари, пак нямало някакви милиарди. Петото нещо, което се случва е, че утре ще дадат само а половин милион пенсионера, а на милион и половина пенсионери няма, което едновременно с това показа как вместо стария модел, при който се даваше пари от джипките, ние бяхме предложили 11 процента за всички пенсионери да се дават средства. Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус".

"С огромна скорост успяхме да се върнем към стария модел, но хубавата новина е, че имаме само два месеца от този ужас, след това отиваме на избори и български граждани могат да си изберат стария или новия модел", посочи Петков.

От едната страна имаме медийна кампания, кученце и пари, от другата страна имаме главен прокурор, който казва "Ще те разследва, ако не си дадеш оставката“. Това е безумие“, продължи той.

"Тука е много интересно - ако Живко Коцев е направил престъпление, нека да се разследва“, смутолеви още Кирил Петков, като обвини Борислав Сарафов, че ходил на някакви срещи с още четирима човека и те заплашвали Живко Коцев да подаде оставка.

Петков се оплака, че служебният премиер Димитър Главчев, не ги е потърсил при сформирането за кабинета. Той посочи, че сега вътрешният министър си имал дясна ръка за главен секретар на МВР.

"Прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати. Къде са доказателствата за контрабанда? Такива няма“. Това заяви депутатът от ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов и допълни, че няма да коментира Живко Коцев, защото бил вече освободен. "Ще дойде време и ще стане ясно какви са връзките на Калин Стоянов с хората", посочени като контрабандисти, предупреди Атанас Атанасов.

"Аз съм убеден 100%, че Живко Коцев не е участвал в контрабандни схеми“, заключи той.

Кирил Петков оптправи критики към полицията, която вчера направи акция в офисите на фирмите на Настимир Ананиев. Той попита дали нямало начин да се изискат документите без ченгетата да нахлуват в о офиса на партия "Волт“.