Трябва да кацнат в парламента, защото се реят още и не разбират какво се случва в България. Летенето в розовите облаци свърши със състава на това правителство. Това заяви депутатът Делян Пеевски след срещата си с Христо Иванов в парламентарната стая на ДПС, която продължи повече от половин час. Тема на разговорите бе така нашумялата конституционна реформа и по-ранното изказване на съпредседателя на "Демократична България", който призова ДПС да преосмислят участието на Пеевски в комисията за промени в Конституцията, предаде репортер на "Фокус".

"Трябва всички хора, които представляваме, да бъдат еднакво уважавани. Няма по-умни и по-глупави избиратели, по-добри и по-лоши, по-красиви или по-грозни, което се опитват умнокрасивите, както сами се определят, да ни го налагат", бе категоричен той.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ посочи, че с Христо Иванов не са спорили, но този специален дебат за новия обществен договор трябва да могат да го проведат искрено и честно, за да пристъпят към промените в Конституцията. "Първо се разбрахме - поне от наша гледна точка така изглежда - че писаните правила трябва да се спазват и да се прилагат към всички еднакво, за да има общи оценки, а не едни да се правят на моралисти, други на морални съдници и в крайна сметка да говорим за различни езици, посочи той. Оттам нататък следващото, което за нас е важно, че, за да направим промени в Конституцията, първо сега действащата Конституция да я спазваме", каза още Карадайъ.