Председателят на Групата за приятелство с Република Турция в Народното събрание Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, се срещна с министъра на външните работи на Турция Хакан Фидан в парламента.

На срещата бяха обсъдени взаимоотношенията на добросъседство и сътрудничество между двете страни и икономическите, социалните и културни връзки между народите на България и Турция, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на ПГ на ДПС изрази своята готовност за насърчаване на сътрудничеството между двете страни и взаимна подкрепа. България твърдо застава и подкрепя пътя на Турция към ЕС и подобряването на партньорството в НАТО, каза Пеевски.

Основна тема на срещат бе увеличаване на общия стокообмен между двете държави, като целта е да достигне над 10 млрд. долара годишно.

Пеевски подчерта, че ДПС е най-толерантната партия в България и потвърди, че ще продължи да работи за подобряване на добросъседските отношения.

Припомняме, че по-рано днес турският министър бе посрещнат от Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров в посолството на Турция.