"Възраждане" си направи кампания, а от БСП напуснаха залата. В темата за зенитно-ракетните комплекси за Украйна няма нищо интересно. Просто създават една фалшива тема, за да има оборот от новини. Това каза депутатът от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента, предаде репортер на "Фокус".

По повод предложението за смяна на националния празник Пеевски посочи, че ГЕРБ са се отказали. "Без тяхните гласове няма как тази промяна да се случи", смята той.

ДДС-ставката за ресторантьорите:

"Ние сме твърдо против 20% ДДС за ресторантьори, остава 9%. Няма да подкрепим финансовото министерство за това нещо", каза депутатът. Според него идеята за сигналите за данъчни нередности е вид репресия. "Всеки може да пуска наред сигнали срещу фирми, за да си вземе по 10%. Това е смешно, няма да се случи", категоричен той.

Казусът с Руската църква:

"Подадохме сигнал до прокуратурата за собствеността на Руската църква - според нас дори не е руската държава, актувано е за руското посолство, правоприемност от царска Русия - за нас това звучи абсурдно, но само прокуратурата може да се произнесе. По досието липсват документи за собствеността, според нас има престъпление от нотариуса, издавайки този акт, затова трябва да се провери. Надявам се прокуратурата да иска разваляне на този нотариален акт, за да се върне собствеността на българската църква", добави депутатът от ДПС.