Върнахме се преди девет месеца. Всичко това го прави само един човек, това е Христо Иванов, който иска избори, защото не го устройва. Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента, след като вчера Христо Иванов определи Пеевски като брокер, а по-рано днес коментира, че последният трябвало да бъде "позициониран като ексклузивен партньор в попълването на органите на съдебната власт", предаде репортер на "Фокус"

"За него вече няма смисъл да остава. Знаете, че резултатите им падат, те искат избори да взривят, за да могат каквото искат да вземат на предсрочни избори", допълни той. 

"Номерът му с врага ДПС няма да мине, след като ми разви пред мен как иска избори, защото не му се случват нещата с промените - главен прокурор, шеф на административен съд, шеф на КОНПИ. Той има само една цел - овладяването на тези позиции в полза на олигархията", заяви още лидерът на ПГ на ДПС. 

Председателят на Движението каза, че ПП-ДБ и ДПС писали промените в Конституцията, докато ГЕРБ-СДС само одобрявали новите текстове: "Цялата Конституция реално е направена от Христо Иванов и Славов, с наше участие, Борисов само подкрепяше", обяви Пеевски.