Ще участваме в разговори с всички политически формации, но смятаме, че единственият начин да се реализира нещо стабилно е чрез нас, защото ние можем да говорим с всички. Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Павела Митова.

На въпроса ще преговарят ли ИТН за имена на министри тя отговори: "Това е правилният начин за процедиране, защото когато говорим за експертен кабинет, не го разглеждаме през призмата на г-н Борисов, който смята, че в експертния кабинет трябва да бъдат експерти от ГЕРБ на тази и тази позиция".

По думите ѝ пред БНТ въпросните експерти трябва да бъдат, доколкото е възможно, независими фигури.

Няма друг способ да се поеме някаква политическа отговорност и да започне работата на 50-ото НС - така Митова отговори на въпроса защо ИТН е подкрепила кандидатурата на Рая Назарян за председател на парламента. Митова отново изтъкна, че парламентарната групае гласувала подкрепа на всички кандидати без Виктория Василева.

"Аз лично не гласувах за Виктория Василева, защото имам свои лични съображения, че когато един политически номад се премести от една в друга парламентарна група, трябва неговите бивши колеги да изразят своето становище чрез въздържание от гласуване".

Според Павела Митова първият мандат вероятно няма да бъде осъществен.

"Поради простата причина, че ПП-ДБ се обявяват за опозиция на нещо, което все още не съществува. Няма как ти да бъдеш изпращан в НС, за да бъдеш опозиция, но дори не знаеш на какво си опозиция, не знаеш целите. това е леко шизофренно".