Ние винаги сме били последователни в думите и действията си. Така в БНТ депутатът от ПГ на “Има такъв народ" Павела Митова отговори на въпроса защо президентът връчи третия мандат за съставяне на правителство именно на ИТН. Според нея, с това държавният глава е дал знак на останалите политически сили "да спазват думата си, която заявяват предварително".

"Ние сме се държали по един и същи начин с президента Радев. Смятам, че той изпълнява добре функциите си на президент", заяви Митова и добави, че "президентската институция се държи така, както трябва да се държи една президентска институция".

Още по времето на съществуването на "сглобката" позицията на ИТН е била, че това Народно събрание е изчерпало възможностите си да конституира каквото и да е мнозинство още от самото си създаване, припомни тя и подчерта:

"Ние смятахме тази "сглобка" за мъртвородена и от ден първи говорим за произвеждане на избори."

Митова беше категорична, че резултатите от изборите ще бъдат различни, защото:

"Доверието към определени политически субекти е свалено, докато други политически субекти качват обществено доверие."

За нея в следващия парламент трябва да има "малко повече смирение и по-голям политически диалог".

"Убедена съм, че ще влезем в следващия парламент. Смятам, че ще имаме доста по-сериозно представителство от това, което имаме в момента, защото всичките ни предложение през тези 9 месеца се оказаха доста конструктивни", прогнозира Павела Митова.