Не е толкова фатално да навлезем в спирала от избори, ако световната обстановка не беше толкова напрегната. Проблемът обаче е, че държавата не само влезе в спирала от избори, но навлезе и в спирала на кризи – енергийни, икономически, финансови, мигрантски и вървим към един все по-осъзнаем ценови шок, който се очаква още тази зима. Това заяви за Радио "Фокус“ кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ – СДС в 3 МИР Павел Христов. Той посочи, че спешно трябва стабилно и работещо Правителство, което с много бързи експертни стъпки да внесе нормалност в държавата.

"Няма какво да се лъжем, че ако навлезем в зимата неподготвени хората ще изпитат едно изключително трудно време, а това можем да си го спестим“, категоричен бе Христов.

Той посочи, че сред най-спешните мерки, които трябва да бъдат предприети още в първите дни на новото правителство са намаляване на инфлационния натиск, бързо справяне с цените на горивата и енергоносителите  и  да се предприемат спешни мерки за облекчаване на бизнеса, за да не плащат огромни сметки за ток.

"За тези сметки за ток няма и никакви предпоставки, защото той се произвежда в България. Затова съм категоричен, че тези мерки трябва да заработят максимално бързо, а ако има някакви действащи към момента мерки – трябва да бъдат удължени, защото бизнесът обича спокойствието. А когато бизнесът и икономиката функционират, заплатите се плащат редовно и обществото има средства да води нормален начин на живот“, обясни Христов.

Той посочи, че мерките, които биха могли да се приложат и дадат бързи резултати са:

"Връщане на един лев на всеки литър гориво, който зареждаме по бензиностанциите и връщане на свръхпечалбите от енергийното производство, за да не се налага бизнесът да плаща тези брутално високи сметки за ток.

Що се отнася за приоритетите ми относно Варна и региона моите лични каузи са същите, като на останалите ми колеги. Започвайки с АМ "Хемус“, проект, който беше на финалната си права, сега е изключително труден за изпълнение защото са изхарчени всички средства за него. Това обаче ще продължи да бъде наш приоритет, а и не само на варненските народни представители, а на правителство доминирано от ГЕРБ. Логично важен проект е и АМ "Черно море“ , свързването на двете магистрали с втори Аспарухов мост и новата Индустриална зона на Варна, която също е оставена на трупчета от провалената Промяна. Проектите са много и те ще бъдат изпълнени, защото имаме желанието да го направим“, категоричен бе Павел Христов.

На въпрос, кои са най-сериозните грешки на предишното правителство, кандидатът за народен представител от ГЕРБ/СДС отговори така:

"Щеше да е лесно ако имаха грешки, но те нямат нито един успех. Можем по-скоро да говорим за всичките им провали, защото те нямат един положителен успех, в която и да е сфера, с която се захванаха. Провалиха се във всичко, а може би единственото, в което не са се провалили е скоростта, с която лъжат българското общество“, каза в заключение Христов.

Десислава ВАСИЛЕВА