Временната парламентарна комисия, която трябва да разследва корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалното участие на Асен Василев в нея се събра на второто си заседание. В дневния ред е предвидено изслушване на служебния финансов министър Людмила Петкова и председателят на ДАНС Пламен Тончев, а на нея дойде и Асен Василев

И двамата се отзоваха на поканата, като в началото на заседанието служебният финансов министър заяви, че по-рано през деня е била попитана дали партньорски служби са настоявали за промени в администрацията.

"В МФ няма постъпила официална информация от партньорски служби, както и не са регистрирани официални посещения на в сградата на Министерството на финанси. В сградата е имало посещения на посланици на различни държави, но няма документирани теми на срещите. На същите не са присъствали експерти и директори от МФ, само политическия кабинет. Агенция "Митници“ потвърждава, че не е постъпвала информация за промени в администрацията и на провеждани срещи такива искания не са били поставяни".

Людмила Петкова бе попитана дали има видеоархив от камерите, който да показва кой е влизал във Финансовото ведомство. Тя отговори, че няма такъв, а записите са само месец назад.