Парламентът отхвърли законопроекта на "Възраждане" за изменение и допълнение на Закона за хазарта, предаде репортер на "Фокус"

При гласуването 67 бяха "за" (бел. от ред. - 7 от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП, ИТН и Радостин Василев), 29 бяха против, а 79 се въздържаха. 

От "Възраждане" предлагаха да се наложи цялостна забрана на рекламите за хазарт, освен ако те не се отнасят до "Българският спортен тотализатор" и по сградите, където са разположени игралните зали. В мотивите към текстовете бе записано, че една от най-засегнатите групи от рекламите за хазарт са малолетните, които по закон не можело да бъдат обект на такива, според тях обаче имало много вратички за това. 

Друга съществена промяна, която от "Възраждане" предлагаха, е СЕМ и Регионалните здравни инспекции да следят за разпространението на рекламите за хазарт и да ги ограничават. Към момента тази контролна дейност законово е възложена на НАП.  

"Възраждане" настояваха и за промяна в ставките за хазарта. От четвъртата политическа сила предлагаха вместо фиксирана сума, ставката да е процент от стойността на направените залози, като процентът се променя според вида на играта и техническото средство.