Беновска попита дали по наследство влиза в политиката Панчо Смоленов, по пример на баща си Христо Смоленов. Той потвърди и заяви, че кръвта вода не става. Панчо Смоленов подари на предаването книгата на баща си “Космическите кораби на първата цивилизация". “Винаги съм имал апетит за политиката, за разлика от повечето младежи, което е потресаващо" коментира Панчо Смоленов. “С анонса “НДСВ – "О, спомняте ли си, госпожо!“ намеквам за ударното влизане на НДСВ, дойде Цар Симеон и изведнъж изчезна" коментира Беновска. Смоленов подчерта, че по времето на НДСВ са били златни години и той все повече се убеждава, че силните хора правят добри години, добрите хора правят слаби хора и слабите хора правят лоши години. Смоленов коментира, че през 2007-2008 е била една от най-тежките икономически световни кризи и има шанс да се повтори, защото вчера е фалирала една от най-големите банки в Америка - Silicon Valley Bank - която се занимава с финансиране на старт-ъп проекти и ще започне домино ефект.  

Беновска коментира, че регламентът за старт-ъп-ите в директивата на ЕС и от страна на министерството на икономиката е чудовищен и безпощаден, както и се очаква самоучастието да е огромно. Докато си говореха, Смоленов си грабна червена ябълка, а Беновска отбеляза, че това е човек, който си взима правата, а не чака да му ги дадат. “Аз съм против отровно зелените. Защо избрах НДСФ - старата госпожа е много класна и стилна. Те не са кръвожадни либерали. Те са родолюбиви либерали. Нещо, което хората забравиха, че може да има. Не е нужно да следващ дадена доктрина, за да си либерал. Дълго време бях с леко леви убеждения. Либералчните така изместиха спектъра, че влизам в център-дясно, което не съм очаквал да се получи. Цялата тази култура, която се опитват да наложат, разделя обществото" коментира Смоленов. Беновска подчерта, че ръка за ръка с либералите е тръгнало ЛГБТ, джендър идеологията. Водещата показа снимка как подарява на цар Симеон червена ябълка, а Смоленов сподели, че е роден на неговата дата - 16.06. Беновска попита Смоленов сега НДСФ център-дясно ли е, а той потвърди и обясни, че винаги са били, а и в днешната среда е още по-необходимо, защото няма алтернатива, няма идеал и затова властва апатията и хората не гласуват, защото не намират смисъл. Беновска заяви, че и те сами се лишават, защото правата не се дават, а те се взимат. “Човек заслужава това, което толерира. Много правилно е това и затова съм тук. Дойде ми до гуша. Не намирам изход и на тези избори и аз нямаше какво да правя" каза Смоленов. Той сподели, че е завършил право и е председател на гражданско сдружение “Интелигентна България", но няма за съжаление финансиране. “Аз съм много голям противник на соросополите, както ги наричам. Сорос е много спорна личност. Все пак е силна личност" коментира Смоленов. Беновска сподели, че един политик ѝ е казал да не кара много бързо, влагайки в това предупреждение да не се занимава със Сорос. Смоленов поздрави Беновска за смелостта, че го казва, а тя от своя страна каза, че има много явни и тайни политици, които са соросоиди и евроатлантическата ориентация им дава платформа. Смоленов заяви, че може да си евроатлантик, но да си родолюбец и да не искаш да дадеш всичко на чужди ръце. “Имаме достатъчно капацитет и експерти в НДСВ - защо всеки път трябва да продаваме интересите си? Мен ме убедиха, че това е западната партия, която мисли за народа и която е пробългарски настроена" каза още Смоленов. 

Беновска попита Смоленов дали е чувал за cancel culture и заяви, че се бори срещу това защото не желае децата ѝ да гледат добрата магьосница травестит. Смоленов заяви, че се бори срещу това и му е болна тема. Водещата сподели, че обича да пазарува във Victoria secret, но вече не иска да влиза там, защото за модели са започнали да използват травестити и джендъри. Беновска подчерта, че тази “култура" се използва и срещу Тръмп. Смоленов добави, че всеки инакомислещ е засегнат от cancel culture и това крие огромен риск. Беновска разказа, че са махнали статуя на Мерилин Монро, защото е еманципирана жена, а и защото вятърът ѝ повдига полата. “С cancel culture ти митологичираш една теза, една идея и ако я направиш на мит - тя после ще дойде с много по-голяма сила. Затова се вижда и зараждане на крайно десни формации. Това е големият ужас. Не трябва да се спира словото, трябва да се извади наяве. Не мога да разбера това, но идва краят ѝ, все повече съм убеден в това. Добрите сили се засилват" коментира още Смоленов.  

Беновска попита Смоленов дали има приятелка, а той сподели, че юни месец ще се женят, а дамата на сърцето му е много хубав човек, освен красив на външен вид. Водещата пожела да изгледат част от интервю с Асен Василев, в което той споделя лични мисли и пее. Беновска сподели, че цени смелостта на Асен Василев да скочи от едно много сериозно икономическо интервю в мисли за майка си, рождения ѝ ден и темата за любовта. “В последните години семейството като основна единица на обществото все повече се неглижира. Това пак цели разделение. Семейството е на първо място за силно общество. Ако няма семейство, няма да има морал в младите. Излизам от кожата си, когато говоря за това и виждам как системно политиката е да има самотни майки, да се развеждат, да гонят собственото си щастие. Не е това идеята. Щастието трябва да е чрез отговорност" коментира Смоленов. Беновска се надява класическото семейство да стане верую на НДСВ и на света. Смоленов отбеляза, че неговият баща смело говори за световната перверзокрация, която набира сила. “Абсолютно съм за хората да са щастливи в кожата си, да са такива, каквито са, да са смели. Бъдете себе си, но заслужавате същите права, каквито и ние - не повече, не по-малко. Не знам защо е нужен този парад, но в един момент искат по-специално отношение, а заслужават отношението, което всички получаваме" категоричен бе Смоленов.  

“Няма ли цар Симеон да издържи една програмна реч?", попита Беновска. Смоленов отбеляза, че цар Симеон се е отказал от политиката, но е много силна личност. Беновска отбеляза, че няма визионери, водачи, Доган повдига темата и т.н. Тя разказа, че млади хора ѝ споделя, че политиката много се е подмладила и липсват бащи, а Смоленов подчерта, че политиката е инфантилизирана.