"Продължаваме промяната“ организира кръгла маса относно предизвикателствата в системата на осиновяването. Това информираха от пресцентъра на партията.

"Нашите деца и нашите родители: Актуални предизвикателства и решения в областта на осиновяването в България“ е темата на кръгла маса, която "Продължаваме промяната“ организира на 31 януари от 14:00 ч. в зала "Запад“ в Народното събрание.

В дискусията ще се включат народни представители от "Продължаваме промяната“, представители на общността, както и неправителствени организации от сектора, които ще обсъдят как може да се подобри системата на осиновяването и да се постигне достоен живот на осиновените и осиновителите в България.

Темата е продължаващо усилие на "Продължаваме промяната“, тъй като над 2 000 000 българи са пряко или косвено свързани с осиновяването у нас. Над 1500 деца годишно са в списъците за осиновяване и над 1400 кандидати за осиновители поемат по пътя към своето дете. Дискусията трябва да намери своето развитие в българското общество и в българското законодателство.

Инициативата за кръглата маса е на народния представител от ПГ на ПП Христо Петров. Събитието ще бъде отворено за всички заинтересовани страни и за медиите.