ПП-ДБ заподозряха сделка между ГЕРБ, ДПС и президента. Това заявиха съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков и Христо Иванов в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

"В момента почва да се разпада сделката. Явно този външен министър, който беше избран, вдигна веждите на ного хора, когато се изказа с проруска риторика. Защо беше сложен този министър? Не може да ми се каже, че Борисов не го е знаел или Пеевски не го е знаел, че е там", заяви Петков. 

"Даниел Митов има нормални европейски визии за външната политика, но явно е имало договорка. Сега президентът казва моята част от договорката къде е - защо ми махате външния министър? В момента зала какво се случва, договорът, който струва на България половин милион долара на ден, изведнъж ГЕРБ казва "имаме точка да го обсъдим договора, но го няма доклада, който е приет от комисия", отбеляза Петков.

Той заподозря, че ГЕРБ бранил служебното правителство и заяви, че според него имало сделка за енергийния министър, който по думите му бил "човек на "Турски поток", за Сарафов и неговия заместник, за Радев и за "Боташ".  

Христо Иванов отбеляза, че според него президентът имал вече отношение към състава на правителството, въпреки че първоначално бил казал, че няма отговорност към него. 

"Ние очевидно нямаме министри", каза още Христо Иванов.