Дисциплинарните уволнения напомнят мракобесните времена от недалечното минало. Това се казва в позиция на коалиция "Продължаваме Промяната-Демократична България“ относно скандала в Народен театър "Иван Вазов“, предоставена от "Продължаваме промяната".

"Разразилият се скандал в Народен театър "Иван Вазов“ ясно показа, че политиката може и трябва да има място в изкуството, но партиите и партийните демонстрации – категорично не", изтъкват от коалицията.

"Продължаваме Промяната-Демократична България" остро осъждат дисциплинарни уволнения, поради несъгласия с ръководството, на което и да е публично учреждение.

"Подобни действия твърде много напомнят мракобесните времена от недалечното минало на България и са пълната противоположност на това, към което българската култура трябва да се стреми. За нас водещ принцип в управлението на който и да е културен институт, следва да е поставянето на развитието на българската култура на първо място, пред всички останали съображения", се подчертава в позицията.