От ПП-ДБ виждат в случая с Живко Коцев опит за "черен ПР", който целял единствено компрометирането на коалицията им преди предсрочните парламентарни избори. Това коментираха съпредседателите на втората политическа сила Кирил Петков и Атанас Атанасов в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

"По това дело, което е образувано, на този етап не съм видял да е имало доказателство за контрабанда. Цялата история прилича на черен ПР, който цели да ни компрометира нас като политическа сила", заяви Атанасов.

Той отказа да коментира изтеклите снимки на главния секретар на МВР Живко Коцев.

Кирил Петков пък бе критичен към решението на служебния премиер Димитър Главчев да остави Калин Стоянов на поста служебен вътрешен министър. 

"Въпреки сигнала към съдията, която може да разследва главния прокурор, в който беше описан не само главния прокурор като бухалка, но и Калин Стоянов, това за нас показа пълна провокация от новия премиер", каза Петков.

Той отново изрази съмнения в честността на бъдещите избори и обвини доскоршните си партньори в управлението от ГЕРБ и ДПС.  

"Пеевски и Борисов си наредиха кабинет с една-единствена цел за господин Калин Стоянов - да покрива злоупотреби и купен вот. Той ще бъде използван от Пеевски и Борисов за купен вот, манипулиран вот", заяви Петков. 

Съпредседателят на ПП-ДБ каза още, че никой не се е свързвал с тях, за да коментира фигурата на Стоянов в служебното правителство и евентуалните възможности за неговата смяна с друга личност: "Господин Главчев не се свърза с нас. Не сме водили разговор по никакъв начин".